Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.08.11

Abúzus vagy bunkóság?

abuzus--kislany.jpg"EGY TAKARÍTÓ KIAKADT, AMIÉRT A LÁNYVÉCÉBEN VALAKI, RENDSZERESEN A CSÉSZE MELLÉ PISZKÍTOTT. EZÉRT AZ ÁLTALÁNOS ISKOLA TANÁRAI MÁSODIKOS ÉS HARMADIKOS (8-9 ÉVES) KISLÁNYOKAT SORBA ÁLLÍTOTTÁK AZ UDVARON, MAJD A TANÍTÓNŐK ÉS A TAKARÍTÓNŐ AZ EGYIK TEREMBE KÍSÉRTÉK ŐKET, AHOL LE KELLETT TOLNIUK A BUGYIJUKAT, HOGY LELEPLEZŐDJÖN A BŰNÖS."

Írta az Index, de aki nem hallott róla, annak ide linkelem az eredeti történet Indexes változatát.

A helyiek szabadulnának a témától. Szerintem is ez szolgálja jelen esetben a gyerekek érdekeit, de mégsem szabad megfeledkezni bizonyos dolgokról, elengedni a témát. Mint a rendőrség eddig megállapította nem történt még máshol hasonló, ezért példaértékűvé vált az eset. Ez nem egy település és néhány ezer ember története, hanem a mai magyar valóság, a maga tabuival, a másik ember iránti tiszteletlenséggel, és a hatalommal való visszaéléssel. Máshol más kontextusban körbejártam az esetet. Most és itt a szexuális kultúra illetve kulturálatlanság szemszögéből okfejtek.


- Szerinted mikor születik meg a szexuális vágy, a szexuális örömre való készség? Azt válaszoltad, hogy a születéskor? Akkor nyertél!


Minden szervünk biológiailag készen van a nemi gyönyör megélésére, ha a szaporodásra még éretlen is. Természetesen a kiválasztás az ürítés és a szaporodás egymástól teljesen elkülönül. de azzal, hogy a húgycsőnyílás kisfiúknál közös a spermiumok távozásának helyével, a kislányoknál közel van a csiklóhoz, a végbélen keresztül a távozó széklet pedig simogatja a pici fiúk kezdődő prosztatáját, lányok G pontját, a széklet, vizeletürítést hajlamosak vagyunk a szexushoz (is) kötni. Freudot előhúzhatnám a kalapból, elmondhatnám az orális, anális, genitális stációkat, de már annyiszor írtam róla, így ha nem ismered keress rá! A szégyenérzetünk is azonos a bugyi alatti területen, ezért külön járunk, nemek szerint wc-re.


Mutatok bizonyítékul egy pelenka reklámot. Eszméletlen jól csinálták meg az alkotók, ahogy lefilmezték a pici babák arcát az ürítés pillanatában. Ha jól megnézed a képeket látod, hogy az orgazmust élik át, ott és akkor.

 

- Szerinted mikor kell elkezdődnie a szexuális nevelésnek? Megint azt válaszoltad, hogy a születéskor? Akkor már két jó válaszod van! És arról mit gondolsz, hogy a pici babának, illetve  kisgyereknek kevesebb-e a joga, méreteiből adódóan,  mint a felnőttnek? Ha kicsi az ember, akkor kicsi a joga, ha nagyobbra nő, akkor nagyobb lesz a joga is?

- Szerinted egy kisgyereket is megillet a szégyenérzethez, az önrendelkezéshez, a személyi szabadsághoz, az emberi méltósághoz való jog? Ha a válaszod most is igen, akkor cimbik vagyunk, és érted a lényeget! A felnőtteknek az a feladatuk hogy öntudatos, magát és embertársait tisztelő, elfogadó, gondolkodó, egészséges szexussal rendelkező felnőttet neveljenek a kicsikből. Olyat, aki nem erőszakoskodik, de nem is hagyja magát sem fizikailag sem mentálisan megerőszakolni. SENKITŐL!

Az első szabály amit a szexuális viselkedés elsajátítása során meg kell tanítani a gyereknek, az az ÉN határainak a meghatározása. Amit használnia kell, az pedig a NEM! Nem jöhetsz közelebb, nem érhetsz hozzám, nem nézhetsz meg, nem adhatsz puszit, nem ölelhetsz meg, ha én nem akarom! A bugyim alatti terület pedig végképp tilos! Mindenkinek! Apának, anyának is!

Ezzel tudjuk elérni, hogy a gyermek ne legyen családon belüli, vagy külső nemi erőszak áldozatává. A szülők feladata, hogy kezdetektől óvják ily módon a gyermeküket. Már 3 éves kora előtt is akkor amikor az ÉN testem, mint fogalom még ki sem alakult benne. Később az óvoda iskola is be tudna segíteni, ha lenne erre szakosodott pedagógusi gárda. Helyesebben minden pedagógust képezni kéne erre a feladatra!

"MEGKÉRDEZTÉK TŐLEM, MIT KELLETT VOLNA MONDANIA A PEDAGÓGUSNAK, HOGY MEGOLDÓDJON A RENDSZERESEN A WC MELLÉ KAKILÁS A KISLÁNY MOSDÓBAN."

Igen, ez valóban nem takarítónői kompetenciába tartozó ügy, (mégha ő takarítja is a mosdót), sokkal inkább pszichológusi, vagy gyermekvédelmi szakemberi megoldást kívánt volna.

A  véletlen baleset lehetősége a rendszeresség miatt kizárt.

Így 3 dolog lehetséges.

Egyik, hogy piszkosul ki akart szúrni a kislány valakivel. Ez lehet a takarítónő, valamelyik osztálytársa, vagy akár a tanítónéni.

Mégis sokkal valószínűbbnek tartom, hogy nem tudja, vagy nem meri használni a kislány a wc-t. Az, hogy egy 8 éves gyerek ne tudja használni a wc-t, megállapítottuk, hogy adott településen, (a polgármester szerint legalábbis),  lehetetlen, mert minden gyerek be van integrálva.  Máshol persze előfordulhat, és a legprózaibb megoldás ilyenkor az, ha megmutatják, megtanítják az angol wc használatát.

Egy ilyen irányú oktatás megtörténhet az első tanítási napon, amikor körbejárják közösen az iskola minden helyiségét, átbeszélik, a wc papír használatát, a popsi törlés irányát, (lányok esetében rendkívül fontos!), a wc lehúzását, a kézmosás, tisztaság fontosságát, Gyakorlott szemű felnőttnek hamar ki fog derülni, hogy melyik gyereknek okozhat bármelyik művelet gondot. Meg tudják azt is beszélni, hogy kinél nincs angol wc, ki hol szokta elvégezni a dolgát. Hiszen ekkora gyerekeknél még gyakran előfordul, hogy akár bilit használnak, és anyuka törli ki a feneküket, nem csak kényelmi, hanem fizikai okból is, mert van amelyik gyereknek nem ér el a keze a fenekéig. Ezek a gyerekek nem is szoktak idegen helyen kakilni, inkább "hazaviszik".

A félelemnek viszont ezer és egy oka lehet. Lehet fél a kislány a wc méretétől, mélységétől, attól, hogy víz van benne, esetleg egy benne lévő bogártól, vagy attól, hogy kijön belőle egy patkány. (Most a saját gyerekkori félelmeimet soroltam.) Esetleg nem elég tiszta az ülőke, és inkább nem ül rá, mert otthon azt tanulta, hogy nem szabad. Az is lehet van wc szűkítője otthon És igen jó a kérdésfelvetés megfogalmazása: MONDANÉK, és nem bugyit tolatnék! Ha már megáldotta az embert, a Jóisten a beszéd készséggel, akkor kommunikálnék róla, és piszkosul tapintatosan! Gyerekkel és szülővel egyaránt! Azért, hogy egyik se sérüljön. Sem a gyerek lelke, sem a szülők bizalma, vagy fordítva!
 
Bocsi, hogy most nem tudom poénosan zárni a bejegyzésem, de rettenetesen megérintett a történet, és nem csak a vétkes pedagógusok, hanem a szülők hozzáállása miatt, akik még mindig nem érzik az esetnek a súlyát. 

Puszi Brigi :)

Létrehoztunk egy petíciót amelyet az alábbi linkre kattintva írhattok alá.
Kérem, hogy akinek fontos a jövő nemzedékének szexuális nevelése, az írja alá, ossza meg, hogy mások is tudjanak róla, alá tudják írni!