Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.08.11

Az iskolában sem tolom le a bugyimat!

bugyi-peticio-mem.jpgNagyon örülök neki, hogy az érintett gyerekek szülei szerint nem viselte meg az eset a gyerekeket, de ezt sajnos nem tudhatják. Lehet, most elraktározódik egy apró momentum, és csak évtizedek múlva jön elő. És valóban lehet az is, hogy az égvilágon semmi nem marad meg bennük az esetből csak mi, néhány felnőtt reagáljuk túl.

Az iskola igazgatónője szerint, sem történhetett semmi olyasmi, amivel bántva érezhette volna magát bármelyik gyermek, hiszen akkor nem ölelte volna meg évzárón a tanítóját! Na, ez az igazi baj!
Nem látják be még mindig a pedagógusok, a tettük súlyát és lehetséges következményeit.
Ki az, akitől kiszivárgott a sajtó felé? Nem konkrétan, de ezek szerint, mégis volt egyvalaki, akit bántott?

Örülök, hogy már nem ott lakom, és nem tudom kik a konkrét elkövetők, hiszen akkor én sem  alkothatnék elfogulatlanul véleményt. Talán mert félnék, hogy a gyerekemen csattan az ostor? A távolság, és a rálátás hiányában valószínűleg én sem hoztam állandóan jó döntést, mert sokszor nem azt néztem mit mond, hanem azt, ki mondja! És ő kinek a kicsodája. Ezt ma már nagyon bánom!


Az első szabály amit a szexuális kultúra nevelése közben meg kell tanítani, amit használnia kell a gyereknek, az az hogy NEM! Nem jöhetsz közelebb, nem érhetsz hozzám, nem nézhetsz meg, nem adhatsz puszit, nem ölelhetsz meg, ha én nem akarom! A bugyim alatti terület pedig végképp tilos! Mindenkinek! Apának, anyának is! 
Most nem térek ki a családon belüli erőszak áldozataira, vagy az abuzált gyerekekre. Itt nyilvánvalóan nem ez történt, a rendőrség majd úgyis kivizsgálja az esetet. A pedagógusok szexuális szakmai oktatása a családon belüli abuzus problémáját nyilvánvalóan nem oldaná meg. De az "észrevevést", a jelzőrendszer hatékony használatát, valamint a legfontosabbat a hozzáállást igen. Azt, hogy a gyermeket partnernek kezelje, személyiségi jogait, testéhez való kizárólagos jogát elismerje. Azt, hogy igenis beszélni kell a szexualitásról. Hiszen az egészséges szex nem csak ösztönvezérelt, hanem tanult viselkedés is. Megtalálni az egyensúlyt a szabadosság és az elfojtás között nagyon nehéz. Ha vannak családok, ahol különböző okokból ezt a gyermek nem kapja meg, akkor az óvodában iskolában találkozik a témával. Ott pedig nem a korosztályától, hanem felnőtt norma személytől kell információhoz jutnia..
Ezt az esetet sokkal inkább tekintem butaságnak, a hatalommal való visszaélésnek, erőfitogtatásnak, mint abuzusnak.

Így is rengeteg, üzenete van az ügynek.

A legfontosabb tanulsága, hogy mi felnőttek csinálunk gyermekeinkből gyáva, megalkuvó, ellentmondani, és gondolkodni nem képes embereket. Igazi szolgalelkeket. Olyanokat, akikben nincs annyi igazságérzet sem, hogy azt merjék mondani NEM! Olyan embereket nevelünk belőlük, akik azt gondolják, azért, mert valaki idősebb, okosabb, gazdagabb, magasabb helyen van a ranglétrán, norma személy, akkor BÁRMIT MEGTEHET VELÜK. Akinek még ahhoz is joga van, hogy letolassa a bugyiját!

Hány gyerek szegült ellen a parancsnak? Ki merte azt mondani,: tanító néni, én nem mutatom meg a fenekemet meg a bugyimat, mert szégyenlős vagyok, és különben is semmi közöd hozzá? Hogy fog az ilyen gyerek kiállni a jogaiért, érdekeiért? Hogy fogja azt mondani, hogy én is ugyanolyan értékes vagyok, mint te? Hogyan fog felnőtt fejjel viszonyulni a tanárához, ha az bármilyen módon megszégyenítheti? Hogyan fog dönteni a saját sorsa felől? Hogyan fogja megvédeni a saját gyerekét, ha őt bármi atrocitás éri? Hogyan fog szégyenkezés nélkül élni? Hogyan fog szavazni? Mindig, mindent el fog fogadni, amit mondanak neki? Mit mond, ha eldöntik a feje felett, hogy elveszik a nyugdíját, kilopják a szemét, elrabolják a jövőjét, valakik, akik "feljebb vannak", mint ő?

 

bugyi-peticio-mem.jpg

És nem akarok általánosítani. Nem teszem egy kalap alá a pedagógusokat, mert van ilyen is meg olyan is! De az engedtessék meg nekünk, szülőknek, hogyha a legdrágább kincsünket rájuk bízzuk, hadd ragaszkodjunk ahhoz, hogy legyen pszichológia alkalmassági vizsgálat a tanító képzésben, és oktassák a szexuális nevelést is a főiskolákon, egyetemeken!

Létrehoztunk egy petíciót amelyet az alábbi linkre kattintva írhattok alá.
Kérem, hogy akinek fontos a jövő nemzedékének szexuális nevelése, az írja alá, ossza meg, hogy mások is tudjanak róla, alá tudják írni! Köszönöm!

http://www.peticiok.com/szexeducatio

Puszi Brigi :)

 

Szerző: Sándorné Kósa Brigitta

Forrás: Fehér Kendő Mozgalom