Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Családi kassza

Cikkek

2016.09.26

Hányszor lehet becsapni és megkárosítani a magyar embert?

/ Menüpont: Családi kassza

Nekünk már volt egyszer kétpilléres nyugdíjrendszerünk, de a 3 ezer milliárd magán nyugdíjpénztári pénzeket bekebelezte a kormány - egyéni számlákat ígért érte cserébe - de az elfolyt a költségvetésbe, és szó sincs már egyéni számlákról. Nálunk a munkabérek után 16%-ot fizetett a munkahely (a 27% TB befizetésből 16% a nyugdíjalapba, 11% az egészségügyi alapba ment, de ezt szociális adónak mióta átkeresztelték, azóta nem látjuk, mi történik).

 
Teljes bejegyzés

2016.08.21

A Várkert Bazárból nem látszik Borsod, vagy Szabolcs nyomora ...

/ Menüpont: Családi kassza

Aztán úgy döntöttünk, hogy kislattyanunk a Várkert Bazárba, ott is érdekesnek ígérkezett a kínálat. Na, ezt nem kellett volna! Ennyi embert utoljára az első pedagógus-tüntetésen láttam. És azt már csak mellesleg teszem hozzá, hogy micsoda árak minden sátornál! Ennek ellenére szinte mindenhol egymást taposták az emberek. 500 ft egy lángosért! És ez volt az egyik legolcsóbb ennivaló.

 
Teljes bejegyzés

2016.07.31

Uszka polgármestere segítséget kér a jégkárok helyreállításához

/ Menüpont: Családi kassza

Mint ismert, június 21-én óriási jégeső sújtotta Uszka községet: a viharban 77 ingatlant ért jégkár, többségük magántulajdonban van. A károsult házakból eddig hetet tudtak a lakók helyreállítani, mert volt biztosításuk; a többi ingatlanon nincs biztosítás. Tizenkét lakóházon teljes tetőcserére lenne szükség, melyek egyenként 1-1,5 millió forintba kerülnek. Ezt nem tudják megfizetni a tulajdonosok, hiszen a településen lakók egy főre jutó havi jövedelme 15 és 25 ezer forint között mozog.

 
Teljes bejegyzés

2016.07.30

Szociális Krízis Kommandó

/ Menüpont: Családi kassza

Azt már a legelején tudtuk, hogy amit tudunk tenni, az nem több, mint tűzoltás. Átmenetileg tudsz életkörülményeken javítani. Átmenetileg tudod valakinek a mindennapjait könnyebbé tenni. Ahhoz, hogy tartósan megváltozzon egy leszakadt térségben, hátrányos helyzetben, kilátástalanságban élő ember élete, jóval többre lenne szükség. 

 
Teljes bejegyzés

2016.07.28

Alapjövedelmet javasol egy uniós jelentéstervezet

/ Menüpont: Családi kassza

Fontos, hogy élénk és minél szélesebb körű párbeszéd induljon meg Európában és Magyarországon is az alapjövedelem bevezetéséről. A kihívásokkal akkor tudunk megbirkózni, ha őszintén szembenézünk a munka világának átalakulásával, az emberek közötti növekvő egyenlőtlenségekkel, és valódi megoldásokat adunk az ebből következő problémákra. 

 
Teljes bejegyzés