Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Egészségvédelem

Cikkek

2016.08.20

Hogyan adagolj ki gyógyszereket?

/ Menüpont: Egészségvédelem

Ma is kitettem a férjem gyógyszereit a dobozkájába, és gyönyörködtem a színekben. Lefényképeztem, majd bohóckodásból feltettem a facebookra. Azután rájöttem, hogy ez a módszer sokaknak segítség lehet.

 
Teljes bejegyzés

2016.08.20

Izzadás. Neked is probléma?

/ Menüpont: Egészségvédelem

Az izzadás a szervezetünk minden pontján előforduló verejtékmirigyek által termelt váladék távozása a testünkből.Most a bőrön megjelenő pirosodással, kiütéssel, egészen a sebesedésig fajuló "kipálásról" majd az elszíneződött gyógyulásról akarok beszélni. Ezeknek a helye olyan testfelszín, ahol két bőrfelület összeér. Jellemzően a hajlatok, nyak, hónalj, mellek alja, comb, lábujjak köze. Az erős testalkatú elhízott embereknél pedig az úszógumi háj alja is. 

 

 
Teljes bejegyzés

2016.08.20

Miért sanyargatjuk magunkat a diétával?

/ Menüpont: Egészségvédelem

A diétázós korszakunkkal minden esetben együtt jár a Nagy Női Hisztiroham is. Mert az éhes nő ingerlékeny. Az éhes oroszlánt sem tudod megsimogatni, így vagyunk ezzel, mi nők is. A diéta ideje alatt nem adunk szeretetet (hiszen csak magunkra figyelünk), nem adunk törődést (hiszen csak magunkkal törődünk), nem főzünk finomakat (mert nehogy már ők egyék meg azt a töltött káposztát, amibe én csak beleszagolhatok). … Lehetne még sorolni, milyen káros hatással van a családunk életére a mi diétánk. A legfőbb baj azonban az, hogy ha nem adunk, nem is kapunk. Ily módon, minél tovább tart a diéta alatt eljövendő Nagy Hiszti Korszakunk, annál hamarabb fog férjurunk nyugodt, kiegyensúlyozott, önmagával megelégedett, és önmagát elfogadó nőhöz átpártolni.

 
Teljes bejegyzés

2016.08.20

Horror a nőgyógyászati vizsgálat?

/ Menüpont: Egészségvédelem

Az első orvosi vizsgálatot illő a nemi élet megkezdése előtt megejteni. Ha olyan a viszony az anyukával, akkor vele, vagy barátnővel, baráttal érdemes menni, mert nagyon elesett tud lenni mindenki az első vizsgálat előtt. (Meg a többinél is, de erről majd később.)  Ha szűz a paciens, akkor jelezze az orvosnak, és közösen döntsék el, hogy van-e szükség hüvelyi vizsgálatra vagy sem. A rendelőbe kisérő is bemehet, ha a paciens szeretné, de ahhoz is joga van, hogy kisérő nélkül, egyedül beszéljen az orvossal.

 
Teljes bejegyzés

2016.08.17

A gátvédelem és a rutinszerű vágás

/ Menüpont: Egészségvédelem

A szülész-nőgyógyász minden esetben a szülésznővel egyeztetve hoz döntést arról, szükséges-e a beavatkozás, hiszen a szülésznő az, aki a kezében tartja a kitoláskor a fejet és védi a gátat. - A döntést igazából a kitolási szak legvégén, a fej kigördülése előtt, az utolsó pillanatban lehet hozni. Egyébként egységes protokoll nincsen, a mai magyar és nemzetközi protokollok ebben a témában nagyon tág határok között fogalmaznak, és csak irányokat jelölnek ki, amit az adott helyzet mindig felülír.

 
Teljes bejegyzés

2016.08.04

Átverte őket a kormány - szeptemberben sztrájkolnak a védőnők

/ Menüpont: Egészségvédelem

Óriási a bérfeszültség a dolgozók között, hiszen ugyanolyan végzettséggel, szakmai életúttal a védőnők 30-50 ezer forinttal is kevesebbet vihetnek haza, mint például az ápolók. A szakszervezet azt követeli, hogy a védőnőkre is terjesszék az egészségügyi szakdolgozói bértáblát. Kérésüket nyomatékosítva a napokban fölmérik a sztrájkhajlandóságot, és ha szükség lesz rá, szeptemberben meghirdethetik a munkabeszünetést.

 
Teljes bejegyzés