Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gondolatok

Cikkek

2016.11.01

Könyvajánló - Az asszonyok álmában síró babák

/ Menüpont: Gondolatok

A vajúdás segédeszközei – a bordásfal, a nagy labda –, groteszkül hatottak szenvedéseim közepette, hiszen ezek a kisbabák megszületésének a segítői. Halott magzatom világra hozásához oda nem illő díszleteknek tűntek. Férjem hangosan zokogott, én pedig hirtelen megéreztem, tetten értem a pillanatot, amikor elengedtem a babámat. Felocsúdtam végre, és elkezdtem küzdeni az életemért. Most tudatosult bennem, hogy ha meghalok, anya nélkül maradnak a kisfiaim. Megkezdődött az igazi vajúdás. Nem tudtam, de magzatom elengedésével együtt megtörtént a házasságom, férjem elengedése is. Hiszen házasságom is halott volt már, csak nem akartam tudomásul venni, mint ahogyan kisbabám halálát sem.

 
Teljes bejegyzés

2016.11.01

Az első nő, akit jelöltek az amerikai elnöki posztra

/ Menüpont: Gondolatok

Woodhull az amerikai alkotmány minden állampolgár számára egyenlő jogokat garantáló 14. kiegészítése alapján nem kevesebbet követelt, mint az általános választójog kiterjesztését a nőkre. De nem érte be ennyivel. A beszédén felháborodó képviselők fejéhez vágta: ideje az alkotmány 15. kiegészítésének – amely megtiltja, hogy valakitől a választójogot fajra, bőrszínre vagy korábbi rabszolga állapotára hivatkozással megtagadják – alkalmazása a nőkre, hogy végre kitörhessenek a házasság rabigájából. Az akkor már második férjével élő, 33 éves, kétgyermekes Woodhull azzal zárta forradalmi beszédét, hogy ha a férfiak továbbra is másodrangú állampolgároknak tekintik a nőket, azoknak nem lesz más választásuk, mint a lázadás.

 
Teljes bejegyzés

2016.09.26

Ombudsman a név- és nemváltoztatás szabályairól

/ Menüpont: Gondolatok

Az eljárási feltelek megismerhetőségének hiánya, az ad hoc gyakorlat miatt jelentős számú a hiánypótlás, az eljárások elhúzódnak, ami szükségtelenül hosszan tartó bizonytalanságnak teheti ki az érintetteket - és mert alakszerű döntés sem születik, a jogorvoslat is esetleges. A biztos megállapította, hogy ebben az önrendelkezési jog érvényesülése szempontjából kiemelt eljárásban a világos kereteket, garanciákat, egyértelmű feladatkört és felelősséget megállapító jogi szabályozás hiánya mind alapjogi, mind pedig jogbiztonsági szempontból aggályos.

 
Teljes bejegyzés

2016.09.12

Gondolatok a gyűlöletről

/ Menüpont: Gondolatok

Nem tudni egyelőre, hogy ki volt a tettes és személy szerint mi motiválta tettét. Azonban a hír hallatára zombik serege tartotta szükségesnek nézetei és véleménye kinyilvánítását. A „szólásszabadság” jegyében elhangzott véleményekből sajátos kép és kör bontakozik ki. Él közöttünk egy nehéz teherrel megvert embertípus, amelyik antiszociális, erőszakos, trágár és boldogtalan. Harcban áll a múlttal, a jelennel, az egész világgal.

 
Teljes bejegyzés

2016.08.20

Hol van a szívetek? ...

/ Menüpont: Gondolatok

Napról napra erősebb volt benne az ígéret, egyszer majd nagyra nő és sokaknak fog enyhülést, gyógyírt adni bajaikra. Igazából nem is vette észre, hogyan épültek csendben köréjük a falak. Érezte ugyan, hogy egyre kevesebb a napfény, a levegő, de valahogy mindig maradt annyi, hogy kettőjüknek épp elég legyen.

 
Teljes bejegyzés

2016.08.17

Magyar nők Rióban. Éremtábla a 11 nap után.

/ Menüpont: Gondolatok

Férfiak kéretik nem megsértődni, hiszen kelletek nekünk, mint falat kenyér, korty víz, tiszta levegő, hogy a többit ne is részletezzem!

 
Teljes bejegyzés

2016.08.15

Üres kampányfogás a nők biztonsága miatti, kormányzati aggodalom

/ Menüpont: Gondolatok

Sokan vannak, akik erőn felül próbálják a jogaikat érvényesíteni, de a rendszer ezt nem segíti, nem engedi. A FRA kutatásban külön kérdések vonatkoztak arra, hogy mi az oka annak, hogy a nők nem kértek segítséget a rendőrségtől vagy egyéb szervektől a partnerük által elkövetett súlyos fizikai és/vagy szexuális erőszak esetekben. A NANE szakértője elmondta, hogy a magyar nők leggyakrabban azt felelték, hogy saját maguk intézték inkább, a hivatali szervek helyett egy barátjuk segítségét kérték, vagy csupán annyi volt a válasz, hogy családi ügy. 

 
Teljes bejegyzés

2016.08.11

Minden sikeres férfi mellett egy nő áll.

/ Menüpont: Gondolatok

A legutolsó beszólás Deutsch száját tudta elhagyni: Lehet dicsérni akart, de neki ennyire futja? Hosszú Katinka teljesítményére azt a megjegyzést tette, hogy minden sikeres nő mögött egy férfi áll! 

 
Teljes bejegyzés

2016.08.09

Az én férjem elmesélte, amit jobb lett volna, ha örök homály fed!

/ Menüpont: Gondolatok

Kicsit szégyenkezem, hogy nem adom át nekik a friss zsákmányom, de ne gondolják már, hogy én most léptem le a falvédőről! Különben is mindennek van határa, még a jó szívűségnek is! Amikor beragasztom a szerzeményem, arra gondolok, mit fog kapni ez az ember otthon a nejétől. Azt amit az enyém kapott tőlem az akció kezdetén?

 
Teljes bejegyzés

2016.08.07

Magyarok Brazilíában

/ Menüpont: Gondolatok

Izgalommal várom Szász Emesét, és Hosszú Katinkát, amikor majd hazaérkeznek. Látom lelki szemeim előtt, hogy fel lesz nekik lobogózva, színpadozva a Hősök tere. Előadó művészek műsorral, politikusok kazal virágokkal, emberek tömege szeretettel köszönti őket. A szélben pedig zúg majd a tapsvihar és a szép volt LÁNYOK! 

 

 

 
Teljes bejegyzés