Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.08.07

Magyarok Brazilíában

hosszu-mem2..jpgElkezdődött Rióban az olimpia, és mindenki hozza a formáját. Mindenféle tekintetben.

Már bánják a brazilok, mint kutya, ami 10-et kölykedzett, hogy bevállalták  csóriságukra ezt a nemes, ám nekik mégis túl nagy falat népünnepélyt. Mi bajuk lenne, ha maradtak volna az autentikusan nemzeti februári karneváljuknál? Gyanítom semmi! Olvashatunk nehezen vagy egyáltalán  nem befejezett épületekről, szállásokról, vérlázítóan magas árakról, lopásokról, szervezetlenségről, gyatra közbiztonságról és mindezt tetézi a zika vírus láza. Olyan lett a brazil nép, mint valami bipoláris depressziós, aki az olimpia szervezési jogának elnyerése pillanatában felrepült az égbe, most meg hogy felébredt, lassacskán bilibe lóg a keze, és rájön, hogy nem fenékig méznyalás amire áhítozott oly igen nagyon. Lehet, tán mi is így járnánk egy olimpia szervezéssel? Ááá, hiszen csak az okos tanul a más kárából!

A nemzetközi olimpiai bizottság a megnyitón szeretettel üdvözölte a menekültek csapatát. Nemes gesztus volt részükről, illő az olimpia eszméjéhez, hogy lehetővé tették olyanoknak is a végső megmérettetést, akik éveken át készültek, de a politika beleszólt, sőt beleüvöltött az életükbe.

És a magyarok sem hazudtolják meg önmagukat. A kis Knézy már bebunkózott, azzal, hogy be sem mutatta a menekült "színekben" rajthoz állt sportolónőt, és reklám időben az agyunkba folyamatosan nyomatja a közszolgálati a menekültellenes uszító gyűlölet kampányát. Ki a fene kíváncsi erre, és egyáltalán honnan veszik a bátorságot, hogy ilyenre költsék az adófizetők, alias én pénzemet? Ki adott nekik rá felhatalmazást? Ennyire nem bíznak NER népükben, hogy el tudják dönteni gondolkodásilag, nekik mi a jó? Na, ez csak amolyan költői volt.

A magyar sportolók is hozzák a formájukat, mert csupán egy nap és egy éjszaka telt el, de már két aranyérem a mi, illetve az Ő dicsőségük! Gratulálok!

Izgalommal várom Szász Emesét, és Hosszú Katinkát, amikor majd hazaérkeznek. Látom lelki szemeim előtt, hogy fel lesz nekik lobogózva, színpadozva a Hősök tere. Előadó művészek műsorral, politikusok kazal virágokkal, emberek tömege szeretettel köszönti őket. A szélben pedig zúg majd a tapsvihar és a szép volt LÁNYOK! Mert nem tudja sajnos elkerülni a figyelmemet, hogy ők NŐK, és nem mellékesen magyar sportolók, Emberek. Igaz nem focisták.

Akkor két plakát, csak hogy azok is megérccsék, akik egyébként vakok és némák.:

 

kormany-no.png

 

Sándorné Kósa Brigitta