Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.08.11

Minden sikeres férfi mellett egy nő áll.

sikeres-ferfi-no.jpgImádom amikor egy férfi humoros. Meg azt is ha szakállas, de az az én egyéni problémám, meg ízlés ficamom.

Túlságosan érzékeny sem vagyok, értem a viccet, meg az iróniát. Gyakran alkalmazom is, igaz vigyáznom kell vele, mert van az az IQ szint, ami alatt már nem vagyok érthető, így kétélű fegyverré tud válni.

A szexista kifejezésekkel sincs általában bajom. Akinek két bátyja van és kislánynak is verekedős volt, az nem sértődik meg egy szőke nős viccen. De az a stílus, amit ma Magyarországon férfi politikusok megengednek maguknak egyenesen vérlázító.

Élők és fájók még a komondoros, karikás ostoros, és szoptatásügyi fővédnökségi ügyek.

A legutolsó beszólás Deutsch száját tudta elhagyni: Lehet dicsérni akart, de neki ennyire futja? Hosszú Katinka teljesítményére azt a megjegyzést tette, hogy minden sikeres nő mögött egy férfi áll!

Hát végül is ja! Van az úgy, hogy sikeres a férfi amikor a nő mögött keményen áll. Mivel szexuális tanácsadással is foglalkozom, tudok erre vonatkozóan felsorolni eseteket, pozitúrákat. De a mondás helyesen úgy szól, hogy minden sikeres férfi mögött egy nő áll. És ez nem egy üres,udvariaskodó mondás, hanem az igazi tisztelete, és elismerése a nőnek. Ha arra gondolunk mekkora meló, női lemondás, esetenként áldozat, biztosítani a nyugodt hátországot, a békés családot.

Ma trendibb, igazságosabb, vagy feministább lenne ezt a mondást a mögöttről mellettre változtatni. Ez másik téma. És minden tiszteletem Katinka férjéé, aki edzője is egyben. Ketten kellenek ehhez a sikerhez. Közösen, együtt, váll váll mellett, dolgoznak, és aratják le munkájuk gyümölcsét. Ebben a kontextusban azonban, ahogy Deutsch megnyilatkozott szexista, hímsoviniszta, sértő. Ezért kap egy plakátot, hogy ne feledje!

deutschplakat.png

 

Sándorné Kósa Brigitta