Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gyermeknevelés

Cikkek

2016.08.04

Tökéletes férfit keresel? Szülj egyet! - azért ez nem ilyen egyszerű ....

/ Menüpont: Gyermeknevelés

Egy kisfiúnak mindig az anyukája az első szerelme. Egészséges esetben később az óvó, tanító néni lép a helyedre és az iskolában kezdik a hasonló korú kislányok érdekelni a fiadat. Neked pedig ebbe bele kell törődnöd. Nem, nem elég jó képet vágni hozzá és úgy vélni, ez majd elmúlik, hiszen senki sem lesz elég jó hozzá és senkit sem szerethet úgy, mint téged. Igazán örülnöd kell neki, érzelmileg el kell engedned a srácot, mert csak így fejlődik normálisan. 

 
Teljes bejegyzés

2016.07.30

Engedjük gyermekeinket dühösnek lenni

/ Menüpont: Gyermeknevelés

A düh megélését nem, de az agresszív megnyilvánulásokat le kell tiltani, hiszen maguktól nem tudják, hogy meddig lehet elmenni. Nagyobb gyerekeknél ilyen esetben már el lehet mondani, hogy "lehetsz dühös, de ütni nem szabad". Ezzel egyfajta feloldozást kapnak, és nem marad bennük bűntudat. Ha csak egyszerűen leszidjuk a gyereket azért, mert például megütötte a testvérét, azzal két dolgot érünk el: bűntudata lesz, és még jobban haragudni fog a tesóra.

 
Teljes bejegyzés

2016.07.27

Miért baj, ha gyermekünk pornónézéssel világosítja föl magát?

/ Menüpont: Gyermeknevelés

A kortársak közötti szexuális kapcsolatok milyenségére is kihat a pornó. Ne felejtsük, Magyarországon tizenkét éves kortól két fiatal (gyerek) már létesíthet szexuális kapcsolatot. Az ilyen „egymásra találások” között az utóbbi időben megszaporodtak az erőszakos események. Többek között azért, mert a „mintáikat” a pornóból vették át. Majd rettentő mód meglepődtek, hogy egy hús-vér lány nem örül annak, ha a haját rángatják, ha térdre kényszerítik vagy egyszerre többen akarnak vele közösülni.

 
Teljes bejegyzés

2016.07.27

Ha tiltva nevelsz, hazugságra szoktatsz!

/ Menüpont: Gyermeknevelés

Soha, de soha ne nevezd ostobának, tudatlannak, butának, ügyetlennek! Vagyis ne alázd meg! Talán bele sem gondolsz, hogy amikor összehasonlítod másokkal, mert a másik mennyivel ügyesebb, jobb, akkor bizony bántod, megalázod gyerkőcödet! Ezek a mondatok, szavak olyan mélyen tudnak elraktározódni, hogy később már csak igen sok munkával lehet tompítani az okozott károkat! Hogy teljesen helyre lehet-e hozni? Nézzen mindenki magába és megkapja a választ! Nem véletlenül küzd oly sok ember az egészséges önbizalom kérdésével!

 
Teljes bejegyzés