Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.08.05

Lovas Gábor - Tuareg célkeresztben

lovasgabor.jpgA könyv ihletője, főszereplője, napjaink bloggere, Dr. Szabó Gábor, Tuareg, aki arról híresült el, hogy a Kossuth téren szervezett non stop tüntetést a tusványosi beszéd után 2014 augusztusától. A könyv Tuareg személyes közreműködésével készült.

Blogjai  alapján, Rejtő Jenő stílusában Lovas Gábor adott keretet a valóságos történetnek. Hangvétele olvasmányos, közérthető, mindenkihez szóló, mondanivalója mégsem könnyű,  mindenképpen utángondolásra sarkall.

Ízelítő a könyvből:

 „Hórihorgas férfi, fekete ruhában, siet, ahogy feltűnik a Parlament előtt. Arcán széles mosoly, elkerülni sem tudod a kézfogást, baráti ölelést. 2014 forrongó őszének hőse, A sajtó és a hatalom egymással vetekszik ócsárlásában, a legszívesebben létét is letagadnák.

Nem lehet!

Kétszáz nap folyamatos demonstrációban a blogger köré szerveződött facebook-csoport a virtuális térből a valóságba lépett és megerősödött mozgalom, az Ország Gyűlése Mozgalom sátraival, gyűléseivel a demokrácia erődjévé tette a sok vihart túlélt sátrakat. A fanyalogva plebejus bázisdemokrácia meghatározással aposztrofált kezdeményezésből önfejlődés útján alajult és erősödött egyfajta plebejus demokrácia, amelynek legvonzóbb vonása a huszonöt éve őrzött pluralizmus.

Tuareg blogjai nyomán dokumentáltam a gyakorlatban kikristályosodó új gondolkodásmód és közösségszerveződés folyamatát. A dokumentumok, a blogbejegyzések hátterében kirajzolódó társadalmi látlelet ellenére optimistának lenni, a karakter gyilkosok célkeresztjében közösséget formálni tiszteletre méltó, teljesítmény. …”

Az íróról, a saját szavaival:

 „Reggel  arra ébredek, hogy blogger lettem. Bloggerré tettek a lányok fehér kendőben.

Hálából fogadják a jelzőt, ők a BÉKEANGYALOK.

Különben a nyuggerek hétköznapjait élem, köszönöm egyre jobban vagyok. Mind könnyedebben viszem a bevásárló kosaram. Csak az aggaszt, hogy hivatalból védik a nyugdíjamat. Tudjátok, a Selmeci Gabi, aki jól megvédte a magánnyugdíj befizetéseimet, hiszen még én sem láttam belőle egy fillért sem. Nem is fogok, ahogy ezeket megismertem. Sebaj, az unokáim így már nyugodtan koplalhatnak, nem zavarja őket az a csekélyke támogatás, amit eddig tudtam juttatni nekik.

Felkötöm a fehér sálamat, hogy emlékeztessen valami békeszerető természetemre és megyek tüntetni. A MONJON LE elnyomja a gyomorkorgásomat...

És kedveskéim, dehogy fogok csúnyán beszélni, hiszen a fáskosaram is egyre könnyebb, amibe a napi tüzelőm viszem. Csak a gyerekeimet sajnálom, milyen nehéz lesz nekik a sírunkat kiásni a fagyos földbe, most már csak azzal tudunk segíteni, ha megássuk magunknak.”

 

A könyv megjelenése: puhatáblás, 232 oldal

 ISBN: 9789631218879

Megrendelhető: Közbeszéd Kiadó, e-mail: közbeszed@gmail.com

Telefon: 06-30/645-26-87. Kapcsolattartó: Sándorné Kósa Brigitta

Ára: 1 990 Ft + postaköltség